DFB:: Darm Flora Beperking tegen Bechterew.
Deze pagina is interessant voor je als je bekend bent met Bechterew oftewel Ankylosing Spondylitis. Er is goed nieuws te melden: tegenwoordig kun je er iets tegen doen. Nou ja, tegenwoordig, eigenlijk als sinds 1980. Sinds die tijd is nu gepensioneerd Professor/Immunoloog Prof. Dr. Alan Ebringer al bezig zijn theorie + oplossing te promoten in het medische wereldje. Strict wetenschappelijk gezien mankeert er echter nog wel het een en ander aan oa het 'wetenschappelijk bewijs' wat voor de wetenschappers voldoende reden was deze oplossing af te keuren.Voor de patient gelden echter andere regels: DE PRAKTIJK.
En de praktijkervaring toont goede kansen dat dit voor jou gaat werken, dus ga ervoor!! (immers DFB proberen kost maar een paar weken)

Verbazing

Ik heb dit dieet op internet gevonden, toegepast, uitgewerkt en gepresenteerd aan mijn toenmalige reumatoloog in Nijmegen.
tot mijn grote verbazing kende hij het al
Het is echter 'niet bewezen', daardoor MAG hij het (van de wet) niet aanraden aan patienten.
Zijn uitleg: als arts mag je namelijk niet ZOMAAR 'van alles en nog wat' uitproberen op je patienten. Dit valt onder het kopje EXPERIMENTEREN en dat is bij de wet VERBODEN. Overigens heeft hij mij gefeliciteerd met mijn aanpak: (gewoon beginnen) hij had hetzelfde gedaan

Mijn reactie: van je arts moet het dus niet hebben tegenwoordg. Hij kent een mogelijk werkende oplossing en omdat hij zich aan de regeltjes wil houden laat hij mij ziek zijn. Hij had mij bv ook een off-the-record tip kunnne geven.
Mijn conclusie: ik maak deze site zodat anderen dezelfde keuze krijgen als ik.

Mijn ervaring: TOT mijn verbazing loopt het niet bepaald storm voor deze gezonde, goedkope en robuuste oplossing!!
Redenen hiervoor verschillen.

De 'beginner' begrijpt nog niets van wat hem allemaal overkomt en klampt zich dus vast aan de expert: de reumatoloog. Het trieste feit dat juist deze man/vrouw hem zo bitter weinig te bieden heeft is hem nog onbekend.
De 'gevorderde' van de andere kant is al enigzins 'murv'. Hij heeft al zoveel oplossingen gehoord/geprobeerd ... niets werkte en van de kant van de dokter (de expert) krijgt alleen semi-waarheden als: 'het gaat niet over', 'gelukkig zijn er tegenwoordig goede medicijnen' en 'we doen ons uiterste best'. Zodoende heeft hij, al dan niet mbv een psyco-cursus, maar geaccepteerd dat het niet meer overgaat. Dit is geen makkelijk proces, dus dan houden ze het ook maar liever zo.

DFB voor de pro-actieven
Wil je in de DFB-aanpak slagen dan moet JIJ diegene zijn die zich in de oorzaken van deze aandoeningen gaat bekwamen. DFB is geen pasklare oplossing, het is een richting die je zelfstandig op maat voor jouw lichaam mag maken, en dit is niet altijd even makkelijk. Een proactieve houding is noodzakelijk: combineren van informatie uit verschillende bronnen, systematisch dingen uitproberen, bestand zijn tegen deskundigen die je de verkeerde kant op wijzen ...

De realiteit is dat de meeste mensen 'het proces van beter worden' niet zelf ter hand willen nemen: ZIJ zijn ZIEK en de DOKER met het maar oplossen ..... daar betalen we immers premie voor nietwaar?
Heel voorstelbaar standpunt natuurlijk, dit was ook mijn eerste insteek, maar het heeft helaas niet gewerkt ..... in tegenstelling to DFB wat mij uitstekende resultatten heeft opgeleverd: succes ermee!!Opmerking: Ik beschrijf hier slechts mijn eigen ervaringen en opvattingen. U past deze geheel op eigen risico toe op uw eigen situatie. Ik heb totaal GEEN medische opleiding genoten.